Insuran Medical dan Pelan Pendidikan untuk anak.


Insuran medical apa yang best kalau nak ambik untuk anak?
Sekarang ni, kalau tak silap Prudential BSN la yang paling glamer skali.
Sebab boleh combine medical dan education dan saving. Betul?
Kalau nak pelan perlindungan had tahunan RM50,000 dan had seumur hidup RM150,000. Berapa yer fee bulanan Prudential BSN?
Sapa yang tahu tu, boleh la share. Sebab saya cuma tahu pelan bulanan RM100 untuk coverage RM10,000 medical sahaja. Kalau nak perlindungan tambahan, kena add on.

Saya mereka portfolio pelan perlindungan medical,education dan saving sendiri. Macam mana?
Macam ini. Anak berumur 5 tahun. Ada 13 tahun untuk belajar ke kolej.

Education plan dan saving : RM100 sebulan untuk 13 tahun, anggaran pulangan. RM74,000 ( Dana aggresif).

Insuran medical (Khas untuk pelabur Public Mutual) : Premium tahunan RM482 iaitu bulanan RM40.20 untuk perlindungan RM50,000 setahun. Kalau saya nak upgrade untuk perlindungan RM80,000 tahunan, premium cuma RM561 atau RM46.75 bulanan. ( Perlindungan boleh diperbaharui dan  diteruskan sehingga berumur 70 tahun).

Jadi bajet bulanan untuk insuran dan education plan anak cuma RM140.20 sahaja. Dengan jumlah perlindungan insuran yang tinggi dan simpanan pelaburan yang maksima.

Tambahan pula, dana yang dipilih mempunyai perlindungan Takaful yang PERCUMA lagi. Untuk pelabur Mutual Gold yang mempunyai pelaburan melebihi RM100,000, akan mempunyai 2 polisi perlindungan Takaful yang percuma. Best kan? Baik hati sungguh Public Mutual bagi dua perlindungan Takaful Percuma ni.

Tapikan, saya tak cakap Prudential BSN atau mana-mana pelan insuran,takaful,medical,education ni tak bagus tau..semuanya ok dan ada fungsi masing-masing. Saya pun ada satu Takaful Etiqa yang diambil 7 tahun lepas, sayang nak letgo pun. Jadinya, pelan apa nak pilih tu bergantung kepada objektif masing-masing.



Education plan, pelan pendidikan anak, tabung pendidikan anak, tabung anak,hadiah anak,terbaik untuk anak,unit trust konsultan,unit trust consultant, utc public mutual,pelan persaraan,retirement planning, rahsia melabur unit amanah, untung unit trust, public mutual,Cara mudah pelaburan  melalui KWSP,kiosk pintar KWSP, unit trust consultant, UTC, Public Mutual agent, agen Public Mutual, Best kerja UTC,Public Mutual,Pelaburan, Simpan duit, kerja paling best, gosip artis malaysia jutawan, kerjaya, berjaya,selamat makan gaji,kos pengajian IPTA, kos pengajian IPTS, rejection, skim cepat kaya, peluang kerjaya, insuran perubatan, takaful, simpan banyak duit, kaya cepat, mengayat awek cun, lisa surihani, hadiah terbaik untuk anak, kaya cepat, pelaburan emas, perniagaan, usahawan,MLM,jutawan,jawatan kosong,maharaja lawak,murah rezeki, anwar ibrahim

No comments:

Post a Comment

Post a Comment